2010 m. rugpjūčio 29 d., sekmadienis

Besitęsiančios liūtys sparčiai didina humanitarinės pagalbos poreikį Pakistane

Tarptautinis Raudonojo Kryžiaus ir Raudonojo Pusmėnulio judėjimas aktyviai veikiantis potvynių nuniokotame Pakistane išreiškė susirūpinimą dėl vis didėjančio atotrūkio tarp turimų humanitarinės pagalbos resursų ir nukentėjusių gyventojų poreikių.


„Nelaimės sukeltų padarinių mastai reikalauja ne tik didelių resursų, bet ir itin aktyvaus valstybės bei vietinių ir tarptaunių organizacijų bendradarbiavimo. Turime kalbėti ne tik apie žmonių gyvybes ir pagalbą reikalingą šiandien, bet paruošti ilgalaikį veiksmų planą potvynių sugriautų gyvenviečių atkūrimui. Stichijos sukeltiems padariniams likviduoti reikalinga skubi donorų parama.“ – vizito Pakistane metu teigė Tarptautinės Raudonojo Kryžiaus ir Raudonojo Pusmėnulio draugijų federacijos Generalinis sekretorius Bekele Geleta.


Raudonojo Kryžiaus teikiama humanitarinė pagalba jau pasiekė daugiau nei 250 000 žmonių, tačiau pagalbos vis dar laukia šimtai tūkstančių nukentėjusiųjų. Medicininė pagalba suteikta daugiau nei 50 000 asmenų, intensyviai kovojama su stichijos paveiktame regione plintančiomis žarnyno ligomis. Daugiau nei 200 000 gyventojų aprūpinti maisto atsargomis, kurių turėtų užtekti vienam mėnesiui, 150 000 žmonių suteikta pastogė ir būtiniausi buities reikmenys, nuolat teikiamas geriamasis vanduo. Nelaimės zonoje humanitarinę misiją vykdo 1 340 Raudonojo Kryžiaus ir Raudonojo Pusmėnulio darbuotojų.


Šiuo metu didžiausius iššūkius humanitarinei misijai Pakistane vykdyti lemia sugriauta šalies infrastruktūra ir besitęsiantys potvyniai šalies pietuose, kurie apsunkina priėjimą prie daugelio stichijos nusiaubtų gyvenviečių.




Raudonasis Kryžius propaguoja humanitarinę teisę ir humanizmo idėją. Jeigu jums šios idėjos artimos, tapkite Raudonojo Kryžiaus Kauno komiteto NARIU.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą