2010 m. spalio 21 d., ketvirtadienis

20-metį mini savaitraštis „Bičiulystės“, kuris 1990 metais buvo įsteigtas ir Raudonojo Kryžiaus pastangomis


Ketvirtadienį, spalio 21-ąją, išleistas neįgaliųjų gyvenimo temas gvildenančio „Bičiulystės“ savaitraščio šventinis numeris, skirtas leidinio 20-mečiui.


„Jūsų ilgametis darbas - kilnus ir reikalingas, o principai, kuriais vadovaujatės, svarbūs mums visiems. Jūs įkvepiate žmones ne tik bendrauti, kurti, siekti mokslo aukštumų, bet ir įsitraukti į visuomeninę veiklą ir aktyviai joje dalyvauti“, - sakoma laikraštyje išspausdintame Prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinime.


Seimo Pirmininkė Irena Degutienė savaitraščio dvidešimtmetį apibūdina kaip įspūdingą laiką, kurį ženklina nepaprastai daug svarbių darbų, aptartų temų, išgirstų nuomonių ir pagalbos bei atjautos kiekvienam skaitytojui.


„Nepaprastai džiaugiuosi, kad dalį šio bendro kelio galėjau nukeliauti kartu su Jumis“, - laikraštis cituoja parlamento vadovę.


„Bičiulystės“ skaitytojus ir redakciją sveikino valstybės institucijų, nevyriausybinių organizacijų atstovai.


Šventiniame savaitraščio numeryje mintimis ir įžvalgomis dalijasi neįgaliųjų judėjimo Lietuvoje pradininkas rašytojas Jonas Mačiukevičius, akliesiems skirto žurnalo „Mūsų žodis“ redaktorius Vytautas Gendvilas, Šiaulių universiteto profesorė socialinių mokslų daktarė Stefanija Ališauskienė.


Anot skaitytojų atsiliepimų, „Bičiulystė“ reikalinga ne tik neįgaliesiems, bet ir socialiniams darbuotojams, valstybės tarnautojams, besirūpinantiems silpnaisiais visuomenės nariais.


20-metį minintis savaitraštis 1990 metais buvo įsteigtas Lietuvos invalidų draugijos, Raudonojo Kryžiaus ir Lietuvos vaikų fondo pastangomis.


Nuo 1992 metų „Bičiulystės“ redakcijos steigėjos teisės priklauso Lietuvos neįgaliųjų draugijai.


Šaltinis: ELTA

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą