2010 m. rugsėjo 20 d., pirmadienis

Planuojamas susitikimas su Tolerantiško jaunimo asociacijos Kauno skyriumi

Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos (LRKD) Kauno skyrius susitiks su Tolerantiško jaunimo asociacijos (TJA) Kauno skyriumi, kurio metu bus pristatoma LRKD organizacija, Kauno skyriaus veikla, rodomi trumpametražiai filmai apie Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos, LRKD Kauno skyriaus, Raudonojo Kryžiaus ir Raudonojo Pusmėnulio federacijos, Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus komiteto veiklas, kalbama visuomenei jautriomis temomis.

Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija (LRKD) - viena didžiausių tarptautinių humanitarinių savanoriškų organizacijų veikianti Lietuvoje nuo 1919 m. sausio 12 d. (įkurta Kaune), o pasaulyje nuo 1863 metų.

Susitikimo tikslas – aptarti TJA ir LRKD Kauno skyrių bendradarbiavimo galimybes, sujungti pajėgas ateities projektams, idėjų įgyvendinimui bei vertybių sklaidai.

Laikas: 2010 m. rugsėjo 25 d. (šeštadienis) 17:00 val.

Vieta: TJA Kauno skyrius, Savanorių pr. 66, 220 kab., Kaunas

Tolerantiško jaunimo asociacijos (TJA) tinklapis www.tja.lt

Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus ir Raudonojo Pusmėnulio narių judėjimo tikslas ginti žmogaus gyvybę ir orumą visame pasaulyje kartu propaguojant ilgalaikę taiką. Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus ir Raudonojo Pusmėnulio nariai, tai tie nariai, kurie skatinami gilaus vidinio poreikio padėti kitiems nesitikint materialinės naudos sau. Judėjimas paremtas humanistiniais principais ir pripažinta tarptautinės teisės ir papročių. Šis unikalus tinklas jungia visų pasaulio šalių žmones, kurie jaučia pareigą užkirsti kelią kančioms ir jas palengvinti, žmonės, kurie yra pasirengę ginti žmogaus gyvybę ir orumą. Nesvarbu kieno, nesvarbu kur, nesvarbu kada. Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus ir Raudonojo Pusmėnulio judėjimas yra daugiau nei sąjunga ar istorinė institucija, jis yra pasaulinis idėjinis įsikūnijimas. Idėjos, kad žmogaus gyvybė ir orumas yra vertybės, kurias reikia gerbti ir ginti nuo sunaikinimo, nesvarbu ar joms grasina žmonės ar gamta.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą