2010 m. sausio 25 d., pirmadienis

Raudonojo Kryžiaus lauko ligoninėje Haityje gimė du naujagimiai

Naujas stiprus žemės drebėjimas, ir vėl sukrėtęs nelaimės išsekintus Haičio gyventojus, nesutrukdė humanitarinės pagalbos ir gelbėjimo operacijų vykdymui – praneša Tarptautinė Raudonojo Kryžiaus ir Raudonojo Pusmėnulio draugijų federacija.

„Nežinomybė yra tai, kas labiausiai gąsdina žmones šiuo metu“, - iš nelaimės nusiaubto Port-au-Prince miesto praneša pagalbą teikiantys Raudonojo Kryžiaus darbuotojai.


Visgi nepaisant patirto šoko, skausmo, įvairių nepatogumų, iššūkių ir chaoso vienas daugiausiai žemės drebėjimo paveiktų Haičio miestų (Port-au-Prince) pradeda atgauti įprasto gyvenimo ritmo pavidalą.


„Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus ir Raudonojo Pusmėnulio judėjimo pastangos jau duoda aiškių vaisių: humanitarinė pagalba pasiekia gyventojus, vis daugiau gelbėtojų veikia nelaimės paveiktose zonose, geriamasis vanduo jau yra pasiekiamas daugelyje miesto punktų, o viena Raudonojo Kryžiaus lauko ligoninių sausio 20 d. sulaukė dviejų naujagimių gimimo“, - sėkminga humanitarinės misijos eiga džiaugėsi Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus komiteto delegacijos vadas Haityje.


Nepaisant visų šių pastangų, situacija vis dar yra sudėtinga. šimtai tūkstančių žmonių neturi pastogės, gyvena antisanitarinėmis sąlygomis.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą