2010 m. sausio 28 d., ketvirtadienis

Aukų rinkimo akcija žmonėms nukentėjusiems nuo žemės drebėjimo Haityje

Sausio 14 d. Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija pradėjo akciją nukentėjusiems nuo žemės drebėjimo Haityje paremti.

Tarptautinės Raudonojo Kryžiaus draugijų federacijos duomenimis, žemės drebėjimo metu labiausiai nukentėjo vakariniai Port-auPrince, Carrefour ir Jacmel miestai, kurių gyventojų populiacija siekia 2.2 mln.

Tarptautinės Raudonojo Kryžiaus draugijų federacijos pagalbos operacijų koordinatorius Mauricio Bustamante pranešė, jog Raudonasis Kryžius šiuo metu jau rūpinasi 5000 nukentėjusių šeimų, organizuoja laikiną gyventojų apgyvendinimą, vandens sanitariją, teikia medicininę bei psichologinę pagalbą nukentėjusiems.

Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos Kauno komitetas organizuoja kartu su Kauno miesto savivaldybės Švietimo ugdymo skyriumi, Medicinos ir savivaldybės įstaigomis, įmonėmis aukų rinkimo akciją Kauno miesto Švietimo, Mokymo, Medicinos ir savivaldybės įstaigose, įmonėse.

Norėtume žinoti, kurių Švietimo, Mokymo, Medicinos bei savivaldybės įstaigų, įmonių atstovai dalyvaus akcijoje, kad galėtume informaciją patalpinti šiame tinklalapyje bei pranešti žiniasklaidos atstovams.

Akciją planuojame vykdyti nuo 2010 m. sausio 14 d. iki vasario 17 d.


Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus ir Raudonojo Pusmėnulio narių judėjimo tikslas ginti žmogaus gyvybę ir orumą visame pasaulyje kartu propaguojant ilgalaikę taiką. Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus ir Raudonojo Pusmėnulio nariai, tai tie nariai, kurie skatinami gilaus vidinio poreikio padėti kitiems nesitikint materialinės naudos sau. Judėjimas paremtas humanistiniais principais ir pripažinta tarptautinės teisės ir papročių. Šis unikalus tinklas jungia visų pasaulio šalių žmones, kurie jaučia pareigą užkirsti kelią kančioms ir jas palengvinti, žmonės, kurie yra pasirengę ginti žmogaus gyvybę ir orumą. Nesvarbu kieno, nesvarbu kur, nesvarbu kada. Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus ir Raudonojo Pusmėnulio judėjimas yra daugiau nei sąjunga ar istorinė institucija, jis yra pasaulinis idėjinis įsikūnijimas. Idėjos, kad žmogaus gyvybė ir orumas yra vertybės, kurias reikia gerbti ir ginti nuo sunaikinimo, nesvarbu ar joms grasina žmonės ar gamta.

Daugiau nuotraukų galite rasti čia: „Aukų rinkimo akcija žmonėms nukentėjusiems nuo žemės drebėjimo Haityje

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą