2010 m. sausio 27 d., trečiadienis

Praėjo dvi savaitės po žemės drebėjimo Haityje

Dvi savaitės praėjo po daug gyvybių nusinešusio žemės drebėjimo Haityje.


Naujas stiprus žemės drebėjimas, ir vėl sukrėtęs nelaimės išsekintus Haičio gyventojus, nesutrukdė humanitarinės pagalbos ir gelbėjimo operacijų vykdymui – praneša Tarptautinė Raudonojo Kryžiaus ir Raudonojo Pusmėnulio draugijų federacija.


„Nežinomybė yra tai, kas labiausiai gąsdina žmones šiuo metu“, - iš nelaimės nusiaubto Port-au-Prince miesto praneša pagalbą teikiantys Raudonojo Kryžiaus darbuotojai.


Per dvi savaites Raudonasis Kryžius mobilizavo ir į nelaimės vietą pristatė jau virš 550 tonų pagalbos įvairia išraiška (maistas, vandenį dezinfekuojančios tabletės, medikamentai, antklodės, palapinės, chirurginė įranga ir pan.). Haičio gyventojams taip pat pristatyta daugiau nei 2,5 mln. litrų vandens. Vanduo pastoviai teikiamas apie 100 tūkst. žmonių per dieną.


Stichijos nuniokotoje zonoje pagalbą teikia daugiau nei 400 Raudonojo Kryžiaus ir Raudonojo Pusmėnulio darbuotojų. Raudonojo Kryžiaus lauko ligoninės bei mobilūs medicinos punktai aptarnauja daugiau nei 500 nukentėjusiųjų kiekvieną dieną. 30 tūkst. žmonių suteikta laikina pastogė. Apmokyti Raudonojo Kryžiaus savanoriai nuolat teikia psichologinę pagalbą nukentėjusiems. Nelaimės vietoje veikia 21 Raudonojo Kryžiaus paieškos ir gelbėjimo brigada – tai viena didžiausių Tarptautinės Raudonojo Kryžiaus ir Raudonojo Pusmėnulio draugijų federacijos humanitarinių operacijų sukoncentruotų vienos valstybės teritorijoje.


Nepaisant visų šių pastangų, situacija vis dar yra sudėtinga. šimtai tūkstančių žmonių neturi pastogės, gyvena antisanitarinėmis sąlygomis.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą