2010 m. rugpjūčio 12 d., ketvirtadienis

Raudonasis Kryžius perspėja dėl gilėjančios krizės Pakistane

Tarptautinis Raudonojo Kryžiaus ir Raudonojo Pusmėnulio judėjimas išreiškė susirūpinimą dėl vis gilėjančios humanitarinės krizės potvynių nuniokotame Pakistane. Plečiantis stichinės nelaimės mastams, didėja atotrūkis tarp turimų pagalbos resursų ir nukentėjusių gyventojų poreikių. Šiuo metu priskaičiuojama 14 mln. nukentėjusių žmonių, 720 000 sugriautų pastatų. Besitęsiantys lietūs didina maisto, pastogės, gyvenviečių sanitarijos poreikius.


„Nelaimės sukeltų padarinių mastai reikalauja ne tik didelių resursų, bet ir itin aktyvaus valstybės bei vietinių ir tarptautinių organizacijų bendradarbiavimo. Turime kalbėti ne tik apie žmonių gyvybes ir pagalbą reikalingą šiandien, bet paruošti ilgalaikį veiksmų planą potvynių sugriautų gyvenviečių atkūrimui. Stichijos sukeltiems padariniams likviduoti reikalinga skubi donorų parama.“ – vizito Pakistane metu teigė Tarptautinės Raudonojo Kryžiaus ir Raudonojo Pusmėnulio draugijų federacijos Generalinis sekretorius Bekele Geleta.


Raudonojo Kryžiaus pagalba jau pasiekė 250 000 žmonių, kuriems suteikta pastogė bei užtikrinti būtiniausi poreikiai, medicininė pagalba suteikta 30 000 asmenų.


Šiuo metu didžiausius iššūkius humanitarinei misijai Pakistane vykdyti lemia sugriauta šalies infrastruktūra ir besitęsiantys potvyniai šalies pietuose, kurie apsunkina priėjimą prie daugelio stichijos nusiaubtų gyvenviečių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą