2010 m. rugpjūčio 31 d., antradienis

2010-ieji – Europos kovos su skurdu ir socialine atskirtimi metai

2010-ieji – Europos kovos su skurdu ir socialine atskirtimi metai - suteikia mums galimybę daugiau dėmesio skirti skurdo ir socialinės atskirties problemoms ir skatina atvirai kalbėti apie skurdo ir socialinės atskirties realybę, jos mastą ir pasekmes. Negalime pamiršti, jog esame visi atsakingi už tai, kad Lietuvoje kas penktas gyventojas patiria skurdo riziką.


Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos Kauno komitetas kartu su Nacionaliniu skurdo mažinimo organizacijų Tinklu š.m. rugsėjo 16 d. siekia surengti 30 min. trukmės socialinę akciją Kauno miesto centre, kurios metu baltai apsirengusių žmonių atliks flash-mob akciją bei su atitinkama atributika atkreips visuomenės dėmesį į skurdo ir socialinės atskirties situaciją šalyje.


Šis renginys vykdomas dėl to, jog rugsėjo 13-19 dienomis Lietuva yra Europos Sąjungos dėmesio centre („focus week“), minint skurdo ir socialinės atskirties metus. Dauguma ES žurnalistų ir Europos Komisijos atstovų vertins Lietuvos socialinės politikos situaciją bei stebės įvairius vykdomus renginius Lietuvoje.


Ši socialinė akcija yra 2010-ųjų Europos kovos su skurdu ir socialine atskirtimi metų programos renginių ciklo dalis. Įgyvendinant nacionalinę 2010-ųjų Europos kovos su skurdu ir socialine atskirtimi mėtų programą, Nacionalinis skurdo mažinimo organizacijų tinklas vykdo projektą “Skurdo mažinimo formulė 10x10=0", kurio tikslas skatinti ir stiprinti vietos lygmens bendruomenių vaidmenį bei įsitraukimą į socialinę ir pilietinę veiklą, siekiant sumažinti egzistuojančią socialinę atskirtį bei vaikų skurdą. Visos projekto veiklos susietos su 2010-ųjų- Europos Skurdo metų tematika. Projekto šūkis - skurdo mažinimo formulė 10 x 10 = 0 reiškia, kad per 10 projekto mėnesių bus išryškintos pagrindinės skurdo problemos ir jų įveikimui skirti veiksmai bei per 10 metų skurdo lygis pasieks 0. Projektas finansuojamas iš Europos Sąjungos ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšų įgyvendinant Europos metų programą.


Raudonasis Kryžius propaguoja humanitarinę teisę ir humanizmo idėją. Jeigu jums šios idėjos artimos, tapkite Raudonojo Kryžiaus Kauno komiteto NARIU.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą